Swisscom Eurospot koopt Aervik op

De Nederlandse uitbater van wifi-hotspots Aervik Wireless is overgenomen door het Zwitserse Swisscom. Dit telecombedrijf heeft al meer van dergelijke bedrijven gekocht.

"De waarde van Aervik lgit in de waardevolle locaties die deze aanbieder van draadloos internet inmiddels heeft weten te vergaren", zegt Leo Brand, marketing manager bij Swisscom Eurospot, zoals de dochter van het Zwitserse telecomaanbieder Swisscom officieel heet. Het overnamebedrag ligt onder de één miljoen euro. De naam Aervik verdwijnt van de markt.
 
Aervik biedt op dit moment op tien plaatsen draadloos toegang tot internet via op Ieee 802.11b gebaseerde wifi-netwerken. Het had ondermeer contracten met hotels uit de Accor Group en met regionale vliegvelden. Begin dit jaar sloot het een contract met BP om ook draadloze toegang bij benzinestations aan te bieden (zie:http://www.computable.nl/artikels/binnlan3/n0503fdz.htm). Aervik had contracten voor 45 nieuwe hotspots.
 
Samen met de hotspots van de in heel Europa opererende aanbieder Megabeam, die Swisscom eerder overnam, en de eigen plekken beschikt deze telco later dit jaar over zeventig hotspots in Nederland. Het zegt op dit aantal op de langere termijn te willen uitbreiden tot enkele honderden. Megabeam had in heel Europa 287 hotspots. Door de overname van de aanbieder van draadloze toegang tot internet Wlan AG kreeg Swisscom een kleine honderd hotspots in Duitsland in handen. In totaal heeft het bedrijf nu ruim vierhonderd Europese hotspots.
 
Daarnaast heeft de dochter met het moederconcern afgesproken dat Swisscom Eurospot-gebruikers in Zwitserland gebruik kunnen maken van de vierhonderd hotspots die het telecombedrijf daar inmiddels heeft aangelegd. Brand zegt dat het bedrijf werkt aan overeenkomsten met andere telecom- en internetaanbieders om ook toegang tot hun hotspots te regelen. Verder wil het met telecombedrijven samenwerken om de betaling voor internetgebruik via de sim-kaart van de mobiele telefoon te laten verlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-24T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.