PQR wil na drie jaar AS/400-tak alweer verkopen

Automatiseerder PQR onderhandelt met Brease over de verkoop van het onderdeel PQR Venture, voorheen Venture/400. Deze AS/400-specialist had het in juni 2000 opgekocht.

Directeur Rolf van Gameren bevestigt dit, maar wil niet verder ingaan op het plan vanwege de nog lopende onderhandelingen. Hij denkt dat de gesprekken met Brease binnen nu en twee weken zijn afgerond. Opmerkelijk is dat PQR na drie jaar alweer af wil van de AS/400-activiteiten (i-series). Het bedrijf kocht Venture/400 in juni 2000 en voegde het samen met het eigen AS/400-onderdeel Combine tot PQR Venture. Doelstelling was schaalvergroting: met Venture/400 kreeg PQR zo'n 1800 klanten uit het midden- en kleinbedrijf erbij, plus nog een schat aan Lotus Notes-kennis.
 
Na een veelbelovend begin mislukte de integratie volkomen door - volgens ingewijden - een gebrek aan goede begeleiding en een adequaat ondernemingsplan. Halverwege 2001 was tweederde van het oorspronkelijke personeel (45 man) reeds vertrokken.
 
Venture is nog steedsvalue added reseller van IBM. Naar verluidt denkt Brease door het overnemen van het PQR-onderdeel VAR te kunnen worden, maar accepeert IBM dit niet zomaar. Op dit moment is deze Naardense leverancier van IBM-infrastructuuroplossingen aan het midden- en kleinbedrijf eenpremier business partner van IBM. Ook de directie van Brease doet geen verdere mededelingen tijdens de contractbesprekingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Volgens mij een steengoede zaak om proffesionele produkten door een bedrijf met focus te laten verkopen.
Het gaat de klant per slot van rekening om snelheid kwaliteit gedrevenheid en fun in het zaken doen. En dat kunnen de boys van Brease zeker!! Te veel partners in dezelfde vijver kon alleen maar leiden tot erosie op velerlei gebied. Chappeau PQR en gefeliciteerd BREASE.

Dit is niet het enige bedrijf waar Brease mee bezig is. Het gerucht is dat een andere business partner uit Den Bosch wordt gekocht (CCIX). Daarmee is Brease meteen een van de belangrijkste wederverkoper van iSeries en komt dat VAR ook wel goed.

correctie: PQR Combine deed geen AS/400 (daarom was Venture400 daar een aanvulling op)
zij deden RS/6000 en Mainframe en het doel was het gehele IBM portfolio aan te bieden aan de klanten. Een stuk one-stop shopping.

Jammer dat er zo weinig feiten ten grondslag liggen aan dit artikel. Ik hoorde juist hele andere verhalen van bronnen dicht bij het vuur. Maar ja, het ware verhaal zullen we snel genoeg horen (volgens een bericht op de PQR website).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-29T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.