Derde ontslaggolf Getronics treft vooral Italië

Getronics weet nog niet of het in Nederland medewerkers gaat ontslaan. Maandag maakte de dienstverlener bekend 'de komende maanden' wereldwijd duizend tot 1200 banen te gaan schrappen, vooral in Italië.

Het gaat in 40 procent van de gevallen om administratief personeel, aldus het bedrijf. Het wil naast de nieuwe ontslagronde twintig 'overbodige' kantoren sluiten en zo'n tien slecht presterende takken en joint-ventures opheffen.
 
Of het nieuwste pakket maatregelen gevolgen heeft voor de Nederlandse werknemers is volgens woordvoerder Herbert van Zijl nog niet duidelijk. "Het spijt me, maar preciezer kan ik niet zijn."
 
Dit is de derde grote ontslaggolf van het concern in de afgelopen anderhalf jaar. In de tien maanden van 2002 hief het 1450 banen op. In november kondigde het de tweede ronde aan, waarbij 1400 arbeidsplaatsen verdwenen.
 
Bewindvoerders Axel Rückert en Klaas Wagenaar willen met de reorganisaties van obligatieschulden afkomen. Als een van de eerste delen van dat herstructureringsplan verkochten ze het eind april de salarisstroken-dochter Ghrs aan investeringsmaatschappij NIB Capital.
 
De jongste reorganisatie gaat vijftig- tot zestig miljoen euro kosten. "De kosten stijgen niet uit boven de inkomsten verkregen uit de verkoop van niet essentiële bedrijfsonderdelen." Ook komen ze niet ten laste van de driehonderd miljoen euro die opzij is gezet voor het terugbetalen van obligatieleningen. Het plan van hun voorgangers de obligatiehouders af te kopen met nieuwe aandelen, is namelijk van de baan.
 
Naast ontslagen en bedrijfssluitingen kondigde Getronics maandag ook aan dat het 250 pas afgestudeerden wil aannemen. Zo wil het extra kennis in huis te krijgen over ict-beveiliging, Voip en softwareontwikkeling op basis van Microsoft .Net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-29T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.