Intel ziet omzet en winst licht afnemen

Processorproducent Intel realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een totaalomzet van 6,75 miljard dollar. Dit is goed voor een netto-winst van 915 miljoen dollar.

Daarmee doet de chipproducent het net een ietsje minder goed dan in het eerste kwartaal een jaar geleden, toen de winst tot 936 miljoen dollar opliep op een omzet van 6,78 miljard dollar. Met deze recet vrijgegeven cijfers is Benelux country manager Maurits Tichelmans tevreden. "Het zijn solide resultaten, gegeven de huidige marktomstandigheden." Ondanks de tevreden geluiden, blijft de vaststelling dat de resultaten in de divisie 'wireless computing & communictions' onverwachts tegenvielen.
 
Dat heeft alles te maken met de tegenvallende verkoop van flashgeheugens. Intel besliste begin dit jaar de prijzen van flashgeheugens gevoelig te verhogen (20 à 40 procent) waardoor de chipproducent volgens analisten flink wat aandeel verloor aan Samsung en AMD. Tichelmans stelt dat Intel er alles zal aan doen om het verloren marktaandeel terug te winnen, maar kon niet bevestigen of een prijsherziening deel zou uitmaken van het plan. De blikvanger in het eerste kwartaal was de introductie van het Centrino-platform, het mobiliteitsconcept dat de Pentium M processor, de Intel 855 chipset en de Intel Pro Wireless (draadloze lan) componenten omvat.
 
Voor het tweede kwartaal voorspelt Tichelmans een wereldwijde levering van één miljoen Centrino-units. Andere focus voor het komende kwartaal: de omslag in de desktopmarkt van de traditionele Pentium IV naar Pentium IV met hyperthreading. Al met al blijft Intel uiterst voorzichtig met uitspraken over toekomstige resultaten. "De blijvende onzekerheid over de wereldwijde economie maakt het zeer moeilijk voorspellingen te doen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-16T00:00:00.000Z Kurt Focquaert, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.