Spamvrij.nl opent de jacht op spam

In Nederland pakt de stichting Spamvrij.nl de handschoen tegen spammers op. In de VS komen de aanbieders van webmail Yahoo, AOL Time Warner en Microsoft eindelijk in beweging. Ze verbeteren filters en software en klagen misbruik via de rechter aan.

De sinds eind april actieve stichting Spamvrij.nl wil volgens initiatiefnemer en voorzitter Rejo Zenger Nederlandse spammers traceren door aan de stichting gestuurde en in nieuwsgroepen geposte spamberichten te analyseren. Doel is om opdrachtgevers en uitvoerders van Nederlandse 'spamruns' in kaart te brengen. Spamvrij.nl beperkt zich tot Nederland, omdat aanpak van het wereldwijde spamprobleem te groot is en organisaties in Nederland goed traceerbaar zijn. Spammers krijgen eerst een waarschuwing van de stichting. Als instanties na herhaalde verzoeken nog steeds ongevraagde bulkmail versturen, komen hun namen op de website van de stichting te staan. Naast het actieve onderzoek wil de stichting ook lobbyen voor anti-spamwetgeving.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 9 mei 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.