Oproep voor rsi-controle in ict-sector

De arbeidsinspectie moet de ict-sector controleren op rsi-beleid.

Deze oproep stuurden de gezamenlijke vakbonden deze week naar staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. CNV-bestuurder Maurice Limmen: "Ondanks de intentieverklaring van werkgevers, vakbonden en het ministerie om een arboconvenant op te stellen, is dat er nooit gekomen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Als firma zijnde die een RSI bestrijdende muis verkoopt welke helpt tegen vroeg RSI en welke laat-RSI kan verlichten, ( zie www.icd.nl ) weet ik, deels uit eigen ervaring, deels van ervaringen van klanten, dat RSI juist in de sectoren waar men de arbo gerelateerde zaken behandeld veel wordt aangetroffen.
RSI is natuurlijk meer dan een muisarm of een gevoelige pols, maar veel zaken vinden daar wel hun oorzaak. Als er goede en duidelijke regels opgesteld worden aan de werkplekken alwaar ICT medewerkers hun dagelijkse werk dienen te verrichten, dan zou dit al een heel stuk kunnen schelen in de , door o.a. RSO veroorzaakte, arbeidsongeschiktheid waartoe RSI kan leiden.
Ook dienen de werkgevers bij hun klanten erop aan te dringen dat de medewerkers van het ICT bedrijf die bij de klant werkzaam zijn ( gedetacheerd ) dat deze een deugdelijke werkplek hebben voorzien van de juiste materialen en apparatuur.
Overigens is het als ICT-er geen slecht idee om zelf voor de nodige ergonomische invoermiddelen zoals muis en keyboard te zorgen, dan ben je er tenminste zeker van dat je altijd hetzelfde materiaal gebruikt wat in jouw geval prettiger werkt. Dit is per persoon anders, maar het is een overweging. Voorts kun je materialen die je aanschaft om je werk te kunnen doen ook nog geheel of gedeeltelijk afschijven van de belastingen als ik mij niet vergis.

Iets dergelijks moet ook gewoon afgedwongen worden, anders gebeurt er door tijdsdruk niets.
ict-er gaan meestal ook van hot naar her waardoor zij de 'rest meubels' krijgen.
Ik denk dat zeker de helft van de ict-er er in meer of mindere mate last van heeft,
maar er niets tegen de werkgever over wil zeggen...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.