Unieke oorzaak crash rekencentrum Pink

Vorige week woensdag crashte het grote rekencentrum van Pinkroccade in Apeldoorn. Inmiddels is de oorzaak van het falen van de noodstroomvoorziening bekend.

Woordvoerder Robbert-Jan Gorgels van Pink Roccade Infrastructure Services spreekt van een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden. Haast gelijktijdig traden storingen op in het eigen gesloten stroomnetwerk, en in de koppeling naar het publieke energienet, dat de automatiseerder gebruikt als backup voor het ketelhuis. De plaatselijke stroomleverancier treft dus geen blaam. Het gesloten netwerk kent nota bene een hogere betrouwbaarheid dan het publieke net, beweert Gorgels. Pinkroccade treft maatregelen om deze maas in de backup-voorziening te dichten.
 
Op die noodlottige 14 mei kon een stroomstoring omstreeks 11.00 uur niet worden opgevangen door de noodstroomvoorziening. Pas na zeven minuten was er opnieuw stroom, waarna alle machines en programmatuur opnieuw moesten worden opgestart en getest. Om 13.00 waren alle systemen weer beschikbaar. Klanten konden twee uur lang geen gebruik maken van hun systemen. Volgens Gorgels zijn alle procedures die bij zo'n groot incident horen, keurig gevolgd. Hij kan niet aangeven of klanten schadeclaims indienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.