Meer medewerkers weg bij Pinkroccade Industry

Pinkroccade Industry heeft deze week 45 medewerkers ontslag aangezegd. Dat zijn er vijftien meer dan het eerder aangekondigde dertigtal.

De ontslagen vallen onder de mensen die eind april op de bank zaten. Bij Industry werken 1200 mensen.
Begin april melddeHet Financieele Dagblad dat Pinkroccade bij het bedrijfsonderdeel Industry circa dertig arbeidsplaatsen zou wegsnijden als gevolg van de aanhoudend slechte markt. Inmiddels is duidelijk dat het om 45 medewerkers gaat. Dit wordt bevestigd door Peter Verhallen, de manager van Industry.
 
Jan Paul Veenhuizen van FNV Bondgenoten is niet verbaasd dat het uiteindelijke aantal hoger ligt dan het oorspronkelijk aangekondigde dertigtal. "Dit soort schommelingen is normaal bij zulke grote organisaties." Volgens Veenhuizen staat er na de sanering bij Industry nog een reorganisatie bij Infrastructure op stapel, omdat daar een aantal activiteiten zijn samengevoegd. Een tiental medewerkers uit deoverhead zullen vanwege een dubbeling in functie moeten vertrekken.
 
Woordvoerder Wil Duyts van Pinkroccade verwacht dat eind dit jaar het bedrijf is uitgereorganiseerd. Inmiddels is het hoofdkantoor vertrokken uit het chique pand in Voorburg naar het kantoor in Zoetermeer, waar nog verdiepingen leegstonden. Het pand in Voorburg is verhuurd. "Dit om aan te geven dat ook de directie bezig is met kostenbesparingen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

En toch is het niet verstandig van computerbedrijven om werknemers puur te zien als resources, als vleesrobots, die weggesmeten kunnen worden of aangekocht naar mate er meer of minder vraag is. Indien een bedrijf geen zorg heeft voor zijn medewerkers, ze niet meer aanspreekt, geen taal met hen heeft, mist het ook de mogelijkheden die uit een verantwoordelijke houding voortkomen. Een robot, een steen is onverschillig voor de wereld. Die gaat langs ze heen, zonder meer.

Maar wat voor types worden er dan door dit soort asociale regelingen uitgegooid? Zijn dat mensen die niet zoveel kunnen, maar 5 jaar geleden mooie presentatie konden houden, of zijn dit mensen die wel wat kunnen maar niet meer begrepen worden door de wereld die thans gedomineerd wordt door de handlangers van PinkRoccade?

Vrijwillig of niet, de club LogicaCMG schijnt het ook te kunnen: ontslag op basis van niet-inzetbaarheid. Dus waarom PinkRoccade niet. Uitzendkrachten dus...

Hans,
De ontslagen bij PinkRoccade gaan op een soort van vrijwillige basis..... Je krijgt de keuze tussen een afvloeiregeling (oprotpremie) of gedwongen omscholing zodat je beter plaatsbaar bent.
Gr.
Peter

Ik begrijp niet hoe het mogelijk is dat PinkRoccade medewerkers ontslaat die op de bank zitten. Volgens mij is sinds begin april alleen nog ontslag op LIFO-basis mogelijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.