Roel Pieper en vrouw overleven aanslag

Afgelopen zaterdag is de familie Pieper slachtoffer geworden van een aanslag. De familie werd overvallen door een verwarde man, die zowel mevrouw Pieper als Roel Pieper met een steekwapen verwondde.

Mevrouw Pieper ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Haar toestand is inmiddels wel stabiel. Pieper zelf kwam er met lichte verwondingen in de nek vanaf en is na behandeling in het ziekenhuis naar zijn huis in Aerdenhout teruggekeerd. De dader, een 42-jarige man werd door Pieper en zijn 20-jarige zoon overmeesterd en aan de politie overgedragen.
 
Vorige week maandag had de dader zich ook al toegang verschaft tot het landgoed van de femilie, maar heeft dat toen vrijwillig verlaten. De familie heeft aangifte gedaan van dit voorval bij de politie, aldus de woordvoerster van de familie. Het gebeuren werd vastgelegd op videobeelden. De politie zou echter niets kunnen ondernemen omdat het landgoed niet voorzien was van het bekende bordje 'verboden toegang art 461 wetboek van strafrecht'. Een bord verboden toegang zou niet voldoende zijn.
 
De politie ontkent dit en stelt verder dat er geen aangifte is gedaan, maar spreekt van een melding. Inmiddels is het gewraakte bordje wel op het grondgebied van de familie Pieper geplaatst.
 
De dader maakte volgens de politie een verwarde indruk en is ingesloten. Duidelijke motieven voor zijn daad zijn nog niet vastgesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.