Sara schaft grootste Altix-super aan

Stichting Academisch Rekencentrum Amsterdam (Sara) heeft recent een contract getekend met supercomputerproducent SGI voor het leveren van een Altix-supercluster.

Het rekencentrum Sara schaft een Altix 3000-server aan met 416 Itanium 2-chips en 832 GB geheugen. Deze machine is opgedeeld in knooppunten met elk 64 processoren die zijn gehuisvest in achttien systeemkasten. Dit is tot op heden het grootste Altix-systeem ter wereld. De installatie begint komende maand.
 
De aanschaf dient voor de uitbreiding van de nationale supercomputer, momenteel bestaande uit een SGI Origin 3800, genaamd Teras. Die super, opgebouwd uit twee 3800-machines, heeft 1024 R14000-processoren met een kloksnelheid van 500 MHz en 1 terabyte aan geheugen. De machine is onderverdeeld in 256 knooppunten met elk vier processoren. Dit geheel neemt 45 rekkasten in, waarvan 32 voor de processoren en routers, acht voor de input/output-hardware, en vijf voor de lokale harde schijven (10 TB). De nieuwe Altix-machine zal naast deze super draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.