Brunel reorganiseert Belgische dochters

Brunel ICT en Brunel Engineering zijn versmolten tot één onderneming met ruim 300 werknemers. De nieuwe maatschappij Brunel Belgium staat onder leiding van . Patrick Miseur, tot nu bestuurder van Brunel ICT.

De integratie van beide bedrijfsonderdelen zal vooral blijken uit een nauwe samenwerking voor de verkoop. Klanten die behoefte hebben aan diensten van beide afdelingen, krijgen daardoor een gemeenschappelijk aanspreekpunt.
 
Brunel ICT levert ict-specialisten via detachering, rekrutering, consultancy en projecten; Brunel Engineering doet hetzelfde op het vlak van engineering via projectondersteuning en adviesopdrachten.
 
Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, België, Canada en in de wereldwijde markt van olie- en gaswinning. De wereldwijde omzet bedroeg 205 miljoen euro in 2002. Slechtere omzetcijfers dan het jaar daarvoor, toen het bedrijf wereldwijd een omzet boekte van 211 miljoen euro. Bovendien leed Brunel International in 2002 een netto verlies van 4,4 miljoen euro, terwijl het in 2001 nog een winst boekte van 3,8 miljoen euro.
 
Die dalende cijfers zijn volgens Brunel "een gevolg van de sterk verslechterde detacheringsmarkt voor ict-specialisten in 2002, zowel in Nederland als in België. Een groot aantal medewerkers kon niet geplaatst worden bij klanten, waardoor het resultaat sterk onder druk kwam te staan. De reorganisatie die nodig was als reactie op de malaise in de ict-markt was massief en de kosten die ermee samenhingen drukten voor het grootste deel rechtstreeks op het resultaat."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-02T00:00:00.000Z Klaar De Groote, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.