Ericsson snijdt opnieuw in onderzoek

Ericsson Nederland wordt weer getroffen door een reorganisatie. Dit keer wordt de Bluetooth-onderzoekstak in Emmen geschrapt. Dertig banen gaan verloren. In Rijen verliezen veertig mensen hun baan.

"Het is tragisch dat Ericsson zijn onderzoeksafdeling voor Bluetooth in Nederland schrapt en deze activiteit concentreert op zijn hoofdkantoor in Zweden", zegt Ge Klein Wolterink, hoofd van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Ericsson Nederland. De Nederlander Jaap Haarsten stond aan de wieg van deze technologie, waarmee apparaten op korte afstand zonder draden met elkaar kunnen communiceren.
 
Sinds vorig jaar is een deel van de onderzoeksvestiging onder het bedrijfsonderdeel voor mobiele telefoons Sony Ericsson komen te vallen. Deze groep van zestig - ook in Drente gestationeerde - onderzoekers, die Bluetooth-toepassingen voor de mobiele telefoons ontwikkelt, behoudt vooralsnog hun baan.
 
Volgens Klein Wolterink, die zelf de onheilstijding bracht in Emmen, was het nieuws voor de betrokkenen een grote schok. Ook zijn eigen functie is komen te vervallen. Ericsson probeert de betrokken werknemers in Brabant of Zweden onder te brengen in nieuwe functies, maar acht de kans op gedwongen ontslagen groot. Ook een nieuwe ontslagronde wordt door een woordvoerder van Ericsson Nederland niet uitgesloten.
 
FNV Bondgenoten bestuurder Gerard van Hees, die gisteren op de hoogte werd gesteld van de reorganisatie, ziet de toekomst voor Ericsson Nederland ook somber in. "Het concern heeft aangegeven nog enkele duizenden arbeidsplaatsen te willen schrappen. Het kan best dat dan de Nederlandse organisatie opnieuw zijn steentje bij moet dragen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Amai! Gaat er nog iets van Ericsson in Nederland overblijven?
Toch spijtig van zo'n mooi bedrijf,
dat bovendien goede werknemers heeft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-05T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.