EZ: 1,3 miljoen voor elektronische communicatie

Minister Brinkhorst van Economische Zaken stelt 1,3 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van nieuwe elektronische communicatietechnieken in Nederland.

Met subsidies wil Brinkhorst voorkomen dat moderne ict-technieken in Nederland vertraagd van de grond komen. Nieuwe technieken zoals wifi, gprs en umts zijn vaak gehuld in een mist van onzekerheden waardoor marktpartijen een afwachtende houding aannemen. Dat belemmert de ontwikkeling, de uitrol en het gebruik van de nieuwe toepassingen.
 
Haalbaarheidsprojecten kunnen voor 50 procent aanspraak maken op subsidie, demonstratieprojecten voor 25 procent en kennisoverdrachtprojecten zelfs voor 80 procent. EZ stelt als voorwaarde dat bij de uitvoering van een project tenminste drie partijen samenwerken, waaronder minstens één mkb-bedrijf en één bedrijf dat aanbieder of aanlegger is van een openbaar elektronisch communicatienetwerk.
 
De subsidieregeling wordt per jaar aan zes tot acht projecten toegekend en heeft een duur van vier jaar. Vanaf 5 juni kunnen aanvraagformulieren worden gedownload van de website van Senter (http://www.senter.nl).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

wat een vetpot!!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.