Tijdbom onder elektronische handtekening?

Het gaat slecht met de leverancier van de software waarop de infrastructuur voor de Nederlandse handtekening voor een belangrijk deel gebaseerd is. Net nu de elektronische handtekening dezelfde status heeft als de papieren versie.

De Nederlandse elektronische handtekening wil er maar niet van komen. De behandeling van de wet voor deze handtekening heeft lang geduurd. Nog meer geduld vraagt grootschalig gebruik van de elektronische handtekening. Eind vorig jaar werd bij de Megaplex-vestiging van Pinkroccade in Apeldoorn het stamcertificaat van de Nederlandse overheid aangemaakt. Dit certificaat vormt de basis voor de certificaten waarmee in de toekomst digitale communicatie binnen de overheid en tussen bedrijfsleven en overheid ondertekend en beveiligd moet worden.
 
Deze infrastructuur is gebaseerd op software van het Britse bedrijf Baltimore Technologies, dat al anderhalf jaar via verkoop van bedrijfsactiviteiten met weinig succes zijn verliezen probeert te verkleinen. Recent heeft het aangegeven zijn laatste 25 miljoen dollar op de bank te willen gebruiken om zich aan te sluiten bij een financieel sterk bedrijf. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt kennis genomen te hebben van de ontwikkelingen. "We maken ons geen zorgen, omdat het software om gaat die weinig aanpassing behoeft. Daarnaast gaat het ministerie ervan uit dat bij een eventuele overname de verplichtingen gewoon meegaan." Een tikkende bom onder de digitale handtekening doet hij af als speculatie.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 6 juni 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

25 Mo gebruiken om je elder onder te brengen - is netjes gezegd voor je krijgt geld toe. dat het slecht gaat met de PKI tak is bekend, maar dat het zó erg is...
Blijkbaar zaten IDG en consorten er toch wel erg ruim naast met hun vooruitzichten op de markt voor security producten en PKI, de afgelopen 5 jaar of zo.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-04T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.