ABN investeert in Houtense software

ABN Amro Capital heeft een significant minderheidsbelang genomen in Control Break Europe uit Houten. Hoeveel geld de investeringsmaatschappij daarvoor heeft neergelegd, geven beide partijen niet prijs.

Control Break Europe levert zakelijke beveiligingssoftware onder de naam Safeboot voor pc's, laptops en pda's. De software regelt de toegangscontrole en beveiligt data via versleuteling. Het bedrijf, met ruim veertig medewerkers, heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten en is via een distributeur tevens actief in Japan.
 
De investering van ABN Amro Capital wordt gebruikt voor verdere productontwikkeling, gericht op de centrale beheertool en biometrische authenticatietechnieken met behulp van vingerafdrukken en irisscanning, en marktontwikkeling. In dit laatste geval wil de softwarefirma de verkooporganisatie in de Verenigde Staten en Azië (buiten Japan) uitbreiden.
 
Brent Wissink van ABN Amro Capital zegt dat belangrijke redenen om te investeren de grote internationale klantenkring van Control Break Europe is en de door hem gedane bewering dat Safeboot een veelgevraagd product tegen beperkte kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.