IBM-winst groeit in eerste kwartaal 8 procent

IBM boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 8 procent op een omzet die toenam met 11 procent. Die resultaten zijn grotendeels te danken aan de activiteiten van IBM Global Services.

De omzet van IBM bedroeg in het eerste kwartaal, dat eindigde op 31 maart, 20,1 miljard dollar - een stijging met 11 procent in vergelijking met de 18 miljard dollar van het eerste kwartaal in 2002. De winst van Big Blue steeg in diezelfde periode met 8 procent: van 1,3 miljard dollar naar 1,4 miljard dollar. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de hard drive-activiteiten die IBM vorig jaar stopzette.
 
Ceo Samuel Palmisano verklaart dat IBM Global Services een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd tot de fraaie kwartaalresultaten. Tijdens het eerste kwartaal heeft IBM's dienstenafdeling contracten binnengehaald voor een totale waarde van maar liefst twaalf miljard dollar - de tweede beste prestatie ooit in een eerste kwartaal. De omzet van IBM Global Services steeg dan ook met een spectaculaire 24 procent. De vorig jaar overgenomen activiteiten van Pricewaterhousecoopers hebben daar natuurlijk flink toe bijgedragen.
 
De inkomsten uit softwareverkoop stegen, in vergelijking met vorig jaar, met 8 procent tot 3,1 miljard dollar. De verkoop van hardware daalde dan weer met 1 procent, tot 5,8 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.