Hele campus UT snel draadloos internet

De campus van de Universiteit Twente vormt sinds kort een grote hotspot voor draadloos internet. Via 650 wireless accesspoints is overal op het 140 hectare grote terrein draadloos toegang tot internet te krijgen.

Met deze flexibele aanvulling op de bestaande 'wired' faciliteiten wil de universiteit onder meer onderzoek doen naar de nieuwe communicatiemogelijkheden en worden nieuwe onderwijsconcepten ontwikkeld. Het netwerk is gesubsidieerd door het Ministerie van Economische Zaken, en gebouwd met IBM Nederland en Cisco Systems.
 
De UT heeft gekozen voor de Ieee 802.11b standaard, waarmee een maximale snelheid van 11 Megabit/sec (tweehonderd keer sneller dan via een gewone analoge telefoonlijn) gehaald kan worden. Zodra de huidige technische belemmeringen zijn weggenomen, wordt dit op grote schaal opgewaardeerd naar de 54 mbps (802.11g). Voor de beveiliging van het netwerk, zeker bij draadloze netwerken essentieel, heeft de UT de nieuwste 802.1x systemen gekozen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Leuke melding, van 200 keer sneller dan een analoge verbinding maar vertel dan ook dat dit bruto bandbreedte is. De daadwerkelijke doorvoor zal rond de 5,4 Mb liggen. Daarbij is het een shared medium, dus je moet de bandbreedte delen met iedereen op dit Access Point.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.