Kwartaalwinst Oracle neemt met 12 procent toe

Oracle, de bekende Amerikaanse leverancier van bedrijfssoftware, haalde in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2003 een nettowinst van 571 miljoen dollar, een stijging van 12 procent.

De omzet nam met 2 procent toe tot een bedrag van 2,31 miljard dollar. In vergelijking met de resultaten over het derde kwartaal van vorig jaar gaat het dus de goede kant op. Toen bedroeg de omzet 2,25 miljard dollar en de nettowinst 508 miljoen dollar.
 
De inkomsten uit nieuwe softwarelicenties daalden nochtans met 4 procent tot 755 miljoen dollar. De inkomsten uit opwaarderen van softwarelicenties en uit productondersteuning groeiden echter met 16 procent tot 1 miljard dollar. De omzet uit diensten daalde met 8 procent tot 547 miljoen dollar. De operationele marge van de groep bedroeg in het derde kwartaal 34,5 procent, tegen 34,6 procent in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.
 
"Gezien de problemen in de wereldwijde economie en gezien de groeiende onzekerheid door de oorlogsdreiging in Irak, zijn we tevreden met deze bescheiden groei van onze omzet in het derde kwartaal", zegt Jeff Henley, de financiële topman bij Oracle.
 
Ceo Larry Ellison kon het niet laten om nog eens sneren naar concurrent SAP. "Een studie die Current Analysis publiceerde in december 2002, bevestigt dat Oracle veel minder duur is om aan te kopen, te implementeren en te draaien dan SAP", aldus de immer strijdlustige Ellison.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.