Kwartaalresultaten Palm verder achteruit

PDA-producent Palm boekte in het derde kwartaal een verlies van 26,5 miljoen dollar. Dat komt overeen met de laatste, herziene verwachtingen. De verzelfstandiging van Palmsource wordt uitgesteld.

Palm haalde in zijn fiscale derde kwartaal, dat eindigde op 28 februari, 209 miljoen dollar binnen. Maar het bedrijf boekte ook een verlies van 26,5 miljoen dollar. Dat is precies hetgeen analisten verwacht hadden, maar daarom is het nog geen goed nieuws. Vorig jaar haalde Palm in het derde kwartaal nog 292,7 miljoen dollar op en werd een verlies opgetekend van 14 miljoen dollar of 49 dollarcent per aandeel.
 
Palm wijt de ontgoochelende resultaten aan de tegenvallende verkoopcijfers van zijn high-end Tungsten PDA's in de Verenigde Staten. In de loop van het voorbije derde kwartaal heeft het bedrijf ongeveer 19 procent van zijn personeelsbestand ontslagen.
 
De producent van handcomputers was oorspronkelijk van plan om de (meer lucratieve) activiteiten rond zijn besturingssyteem Palmsource te verzelfstandigen tegen de helft van dit jaar. Maar die plannen zijn nu vooruitgeschoven naar een later tijdstip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.