Spoorspecialisten starten joint venture in ict

Adviesbureau Holland Railconsult en softwareontwikkelaar ICT hebben een joint venture opgericht. Dit nieuwe bedrijf, Intraffic, gaat verkeersmanagementsystemen aanbieden aan het openbaar vervoer en wegverkeer.

Bij Intraffic komen zeventig medewerkers te zitten, afkomstig van beide partijen. Holland Railconsult en ICT werken al langer samen en hebben de samenwerking nu bekrachtigd in een joint venture, waarin ze beide een belang hebben van 50 procent.
 
Begin deze week werd nog een andere opmerkelijke overeenkomst gemeld waarbij een railspecialist is betrokken. Tennet-dochter Elined en Prorail richten eveneens een joint venture op waarbij de bedrijven hun glasvezelnetwerken aan elkaar koppelen.
 
Het gaat om de glasvezelkabels die in de hoogspanningsmasten van Tennet hangen voor de besturing van de stroomvoorziening. Prorail beschikt over glasvezelkabels voor de besturing van het treinverkeer. In beide netwerken is genoeg capaciteit over om dit aan derden aan te bieden. De joint venture heet Relined.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.