Energiebedrijf Essent kiest voor IBM

Energiebedrijf Essent besteedt een groot deel van de automatisering uit aan IBM. Eind deze maand worden de definitieve handtekeningen gezet.

Over de precieze invulling van het contract wil de woordvoerder nog niets kwijt. Essent meldde eerder zijn rekencentra en de kantoorautomatisering te willen uitbesteden. Het denkt zo de beheerkosten ervan te kunnen verminderen. Het gaat daarbij om werkplek- en netwerkdiensten, het beheer van pc's en applicatieservers, dataopslag en backup-voorzieningen. Zo'n 150 medewerkers, waarvan de helft inhuur, voeren deze werkzaamheden uit.
 
IBM verslaat in het aanbestedingstraject in ieder geval de combinatie Accenture/Pinkroccade. Vooral voor de laatste is de uitkomst een teleurstelling, omdat Pinkroccade nu een aantal activiteiten uitvoert voor Essent die het zal moeten overdragen. Sander van 't Noordende, partner bij Accenture (SAP-implementator van Essent), is er minder rouwig om "Het bleek een pure infrastructuur-overeenkomst. Wij richten ons vooral op applicatiebeheer enbusiness process outsourcing, waar meer toegevoegde waarde te leveren valt. Essent overweegt het beheer van applicaties uit te besteden dus, u begrijpt, daar gaan wij vol achteraan."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-27T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.