Bedrijf ontkent aanzet tot 'ontslagzwendel'

De oprichter en eigenaar van Cygnus en Curriculum ontkent met opzet ict-bedrijven te helpen bankzitters te ontslaan. Eric Pouw meldt in een gefaxte verklaring dat van opzet geen sprake is.

Sinds november vorig jaar circuleren berichten over de ontslagzwendel, onder meer op nieuwsgroepen zoals http://alt.nl.detachering.it.werving of nl.markt.freelance. Ook op het webforum van Computable werd de mogelijke fraude gemeld.
 
Verschillende vakbladen en kranten berichtten de afgelopen weken hoe bankzitters mogelijk door een truc aan de straat werden gezet. 'Klusloze' ict'ers werden aangelokt met een contract, waarvoor ze, tegen betaling door de werkgever, eerst bij detachteringsbedrijf Cygnus in dienst moesten treden. De beloofde detacheringsopdrachten bleken vervolgens niet te bestaan of niet door te gaan, waarna ontslag in de proeftijd volgde. Een aantal slachtoffers begon een belangenvereniging en verzamelden informatie over de zaak op de websitehttp://www.freewebs.com/belverbs.
 
Pouw ontkent in zijn fax elke opzet: "Op geen enkele wijze is sprake geweest van kwade bedoelingen; de snel verslechterende arbeidsmarkt en bijzondere omstandigheden van de te detacheren werknemers zijn de enige oorzaak dat het niet is gekomen tot het gewenste resultaat."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-27T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.