Doorstart van Parity Solutions rond

De doorstart van het Nieuwegeinse Parity Solutions is rond. CT&C Services uit Eindhoven neemt de trainingsactiviteiten over, terwijl Ilionx zich heeft ontfermd over de financiële en overheidsdiensten.

De trainingen van CT&C Services zijn gericht op kantoorautomatisering. Het bedrijf zegt door het opkopen van de trainingstak een landelijke dekking te hebben verkregen. Tot nu toe was CT&C actief in Zuid-Nederland. Ook kan het zijn trainingsaanbod verbreden, bijvoorbeeld op het vlak van Prince2.
 
De Amsterdamse ict-dienstverlener Ilionx Groep heeft de activiteiten van Parity Solutions voor de financiële wereld en de overheid overgenomen. De firma toont zich dit jaar opmerkelijk kooplustig. In 2003 nam het reeds crm-specialist Curetec over, traden er vijftig ex-Aino consultants en softwareontwikkelaars in dienst en kocht het Fair Information Services en Spherion Technology.
 
Het Nieuwegeinse Parity maakte deel uit van het Britse moederbedrijf Parity Group. Huisaccountant Pricewaterhouse Coopers trok aan de bel bij het opmaken van de jaarcijfers 2002. Bij de Nederlandse dochter bleek 2,3 miljoen euro aan debiteurenposten bij de poot financiële dienstverlening niet te traceren.
 
"In plaats van een verwacht verlies van 400.000 euro over 2002 bleek dit op te lopen tot 2,8 miljoen. Met daarbij een bezettingsgraad van 50 procent en een maandelijks verlies van twee ton euro werd dit teveel van het goede, aldus curator Cees de Jong van het Utrechtse advocatenkantoor Van Benthem & Keulen. Hij meldde vorige week al dat twee delen van Parity per 1 juli zouden doorstarten: de opleidingentak en een samenvoeging van de financiële en overheidsdiensten. De Jong kon toen nog niet zeggen wie de activiteiten zouden voortzetten. De doorstart van de onderdelen betekent het behoud van vijftig van de honderd arbeidsplaatsen.
 
Overigens staat het zusterbedrijf Parity Eurosoft geheel buiten het faillissement (zie apart bericht).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

training over genomen ???
ja van de 26 trainers zijn er 3 meegegaan en 2 Prince2 mensen . . .
dus de term overname . . . een beetje te he

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-07T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.