ICT moet politieke partijen openbreken

Een aantal bekende Nederlanders hebben de Partij voor de Informatiesamenleving (Pvdi) opgericht om politieke partijen met ict tot meer daadwerkelijk interactie met burgers te bewegen.

Wim Deetman, Tineke Netelenbos, Roel Pieper en een aantal minder bekende Nederlanders zijn de initiatiefnemers van de Pvdi. Het is een partij, die volgens eigen zeggen niet actief aan verkiezingen deel wil nemen, maar bestaande politieke partijen zover te krijgen meer met hun burgers in contact te komen door innovatie en het gebruik van ict. Een forum op internet en een discussie in het land tijdens verkiezingstijd zijn onvoldoende, aldus de Pvdi dat voortkomt uit EPN, een stichting die zich inzet voor het bevorderen van de maatschappelijke meerwaarde van ict.
 
De Pvdi wil de Nederlandse democratie en samenleving een nieuwe interactieve impuls geven door op de websitehttp://www.pvdi.nl een online platform te creëren, waar mensen elkaar ontmoeten, ideeën inbrengen en kunnen discussiëren over de prioriteiten van de partij. Via online-meningspeilingen en stemmingen beslissen de leden welke suggesties in het programma worden opgenomen. Op deze manier wil de pvdi de meest transparante en democratische politieke partij van Nederland zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-15T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.