Olivetti fuseert met Telecom Italia

Telecom Italia en Olivetti fuseren om de belangenstructuur van het telecombedrijf te vereenvoudigen. Het plan om deze structuur op te schonen ligt er al jaren.

Olivetti biedt zeven aandelen voor elk aandeel Telecom Italia. Dit bod komt overeen met de huidige marktwaarde van de aandelen van het telecombedrijf. Om onwillige aandeelhouders over de streep te trekken heeft Olivetti aangegeven negen miljard euro uit te trekken voor het opkopen van Olivetti en Telecom Italia aandelen.
 
Marco Tronchetti Provera, topman van de autobanden en kabelproducent Pirelli, klom zomer 2001 in het zadel bij Telecom Italia toen hij samen met kledingmagnaat Benetton een meerderheidsbelang kocht in het moederbedrijf Olivetti van Telecom Italia. De toenmalige topman van Olivetti Roberto Colaninno kreeg zeven miljard euro voor 23 procent van de aandelen. Dat was twee keer de beurswaarde. De belangenconstructie tussen Pirelli in Telecom Italia bestaat uit zeven beurs genoteerde bedrijven, een erg onoverzichtelijk geheel.
 
In Nederland biedt de Telecom Italia dochter Bbned via dsl (digital subscriber line) opgewaardeerde telefoonlijnen toegang tot internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-03-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.