Arbeidsinspectie onderzoekt rsi in ict

De arbeidsinspectie begint in november met onderzoek naar rsi (muisarm) in de ict-sector. Dat schrijft staatssecretaris Mark Rutte aan de FNV Dienstenbond.

De bond vroeg het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in mei om de arbeidstijden en -omstandigheden te controleren. Het verzoek was nodig omdat onderhandelingen tussen bonden en ict-werkgevers over een arboconvenant geen resultaat hadden.
 
Koepelorganisatie Nederland-ICT zou in dat convenant met concrete voorstellen moeten komen om rsi te bestrijden. Het ministerie geeft de branche-organisatie nog tot 15 oktober de tijd om tot een convenant te komen. Rutte wil dan echter wel voor 1 september horen of het overleg tussen ict-werkgevers en bonden hervat wordt. "Ik wil dat rsi wordt aangepakt. Ik hoop dat een arboconvenant daar deel van uitmaakt", schrijf Rutte.
 
Vakbonden maken zich zorgen over de hoge uitval door rsi. De FNV Dienstenbond stelt dat een kwart van de werknemers regelmatig rsi-klachten ervaart door het werk. Het zorgt voor 12 procent van de instroom in de wao. Van de langdurig zieken wegens rsi is 58 procent jonger dan 35 jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.