Nlip schorst lid om vermeend verzenden van spam

De branchevereniging Nederlandse Internet Providers (Nlip) heeft haar lid Megaprovider voor drie maanden de wacht aangezegd. Het bedrijf wordt in verband gebracht met het grootschalig verspreiden van spam.

De afgelopen week werd het bedrijf Megaprovider genoemd als een grootschalige verzender van ongevraagde en ongewenste bulk-email, ofwel spam. Uitvoerig onderzoek daarnaar door de Nlip, gericht op waarheidsvinding, heeft echter niet het directe bewijs geleverd dat Megaprovider aan het ten laste gelegde schuldig is.
 
Het onderzoek heeft zich echter ook gericht op de directe omgeving van de onderneming. Daaruit blijkt dat een van de drie eigenaren wel in verband kon worden gebracht met de aantijging. De gedragingen en achtergronden van de betrokken bestuurder werpen een zodanige smet op het bedrijf Megaprovider dat ook de het belang van de branche en van de branchevereniging in ernstige mate schade wordt aangedaan.
 
Voor Nlip is dit reden om conform artikel 6 van de statuten een lid te schorsen als deze 'handelt in strijd met de lidmaatschapsverplichtingen of door handelingen of gedragingen het belang van de vereniging ernstige mate toebrengt'. Nlip heeft Megaplex in beginsel voor drie maanden de wacht aangezegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.