Triple P haalt broekriem verder aan

Het eerste half jaar is dermate slecht verlopen dat Triple P heeft besloten om verder op kosten te bezuinigen. Dit betekent een reorganisatie, waarbij 43 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

Uit de voorlopige financiële resultaten blijkt de omzet van Triple P over het eerste half jaar van 2003 met 20 procent te zijn afgenomen. Voor de onderneming reden om dieper in de organisatie te gaan snijden. Zo zullen 43 van de 373 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Daarvoor is 1,3 miljoen euro vrijgemaakt. De reductie moet uiteindelijk de kosten van bedrijfsvoering met 2,5 miljoen euro per jaar verminderen.
 
De reorganisatie wordt in de tweede helft van dit jaar uitgevoerd en zal zijn negatieve invloed hebben op de resultaten over dezelfde periode. Hoewel er nog niets bekend is over de hoogte van de winst over het eerste half jaar meldt het management nu al dat het tweede half jaar met verlies zal worden afgesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het bestuur heeft uitgesproken de oplossing te zien in het verder uitbouwen van de Outsourcing activiteiten, een van de activiteiten waar ze al langer succesvol mee zijn. Dit wil men bereiken door versterking aan de verkoop kant en in dat licht moet je de vacature zien. Probleem is alleen dat dit verkooptrajecten van 6-18 maanden zijn en dus op korte termijn de resultaten niet spectaculair zullen toenemen. Ook neemt de concurrentie sterk toe op dit gebied en dus neemt de winstgevendheid af.
Services draait overigens nogsteeds als een tierelier, de pijn zit hem in het leveren van systemen en bijbehorende projecten (integratie).

"Op dit moment zijn wij op zoek naar een:
Sr Solution Sales (HBO) "
Er moeten dus mensen uit....maar er staat nog wel een nieuwe vacature op hun site. ???

Volgens sommige advertenties is voor sommige bedrijven is hun personeel heel belangrijk voor hen. Aan de andere kant zijn zij de eerste "items" die moeten verwijderd worden als die bedrijven het moeilijk hebben, want dan zijn ze een "lastpost". Verlies is niet noodzakelijk dat de inkomsten de uitgaven niet dekken, maar dat de aandelen niet zoveel opbrengen als het jaar daarvoor. Dat is natuurlijk pech voor de aandelhouders die natuurlijk zo vlug mogelijk rijk willen worden op de kap van de werknemers, want wie zorgt er uiteindelijk dat de producten worden gemaakt en verkocht? En bedrijfsleiders beloven aan de aandeelhouders buitensporige winsten, en dan barstde hype... Zijn er echt geen andere mogelijkheden om uit de kosten te komen:bv minder incentives, minder hooggekwalificiëerd personeel, minder bedrijfwagens, persoonlijke laptops, minder extra-legale voordelen en dito premies ... Er zijn toch jobs die evengoed kunnen uitgevoerd worden door mensen die secundair onderwijs gevolgd hebben als door allerlei technische en andere ingenieurs. Ik herinner mij nog dat toen ik werd aangenomen een secundair onderwijsdiploma goed genoeg was om die taken te doen. 10 jaar later moest ge voor hetzelfde werk een diploma van hoger onderwijs hebben, uiteraard aan een hogere wedde...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.