Zes op de tien Nederlanders internetten thuis

Internet is duidelijk gemeengoed. Inmiddels heeft zes op de tien Nederlanders thuis een aansluiting op dit wereldwijde netwerk, blijkt uit ondezoek van het CBS.

Het aantal personen dat vanuit huis kan internetten is in de afgelopen vier jaar verviervoudigd. In 1998 had slechts 16 procent van de Nederlanders toegang tot het net. Vorig jaar was dat opgelopen tot 63 procent. Uit onderzoek van het CBS blijkt verder dat drie op de vier thuis-pc's een aansluiting bij een internetaanbieder heeft.
 
Vooral jongeren en hoogopgeleiden zijn fervente internetgebruikers. In de categorie 12 tot en met 17 jaar heeft acht op de tien toegang tot internet. Boven de 65 jaar ligt dit percentage op een schamele 20 procent. 60 procent van de thuisgebruikers boven de 12 jaar is gemiddeld een keer per maand op het net te vinden, waarvan tweederde van de mannen en de helft van de vrouwen. Ruim acht van de tien surfers met een hbo- of universitaire opleiding in maandelijks online. Dit is vijfmaal zoveel als mensen met alleen basisonderwijs.
 
Internet wordt voornamelijk gebruikt als informatiebron en voor het contact hebben met anderen (e-mail en chatten). Het gebruik om te winkelen blijft daarbij ver achterlopen. Ongeveer een kwart van de internetters heeft wel eens iets via dit medium gekocht .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.