Equant verbindt Nederlandse ambassades

Equant verbindt de komende vijf jaar 160 ambassades en consulaten met het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Beide partijen willen de prijs van de opdracht niet noemen.

In de huidige situatie koopt het ministerie netwerk- en satellietverbindingen in bij meerdere telecombedrijven om de 160 Nederlandse ambassades en consulaten te ontsluiten. Naast het afnemen van het netwerk bij één aanbieder wil het ministerie de huidigeframe relay-verbindingen opwaarderen tot ip vpn-verbindingen. De uitrol van het nieuwe netwerk begint in september en moet medio 2004 klaar zijn. Ook Zweedse ambassades en consulaten maken gebruik van het Equant-netwerk.
 
Belangrijke drijfveer voor de opwaardering van het netwerk is de in gebruik name van een op Oracle gebaseerde erp-applicatie die met de vertraging in de satellietverbindingen slecht overweg kon. Equant, dat ontstaan is uit een fusie tussen het voormalige telecombedrijf Global One en het wereldwijde datanetwerk van vliegtuigmaatschappijen Sita, heeft in veel landen netwerkvoorzieningen liggen en zegt in 140 landen ip vpn-verbindingen aan te kunnen bieden.
 
In bepaalde landen neemt het ministerie ook bijkomende diensten bij Equant af. De netwerkdienstverlener zorgt voor de beveiliging van het gehele datanetwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-22T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.