Khaleghi weer aan het roer bij Triple P

Verloren zoon Fezi Khaleghi Yazdi - oprichter, ex-directeur en grootaandeelhouder van Triple P - keert terug in de bestuurskamer. Als gedelegeerd commissaris bemoeit hij zich met het herstel van zijn troetelkindje.

De algemene aandeelhoudersvergadering benoemde Khaleghi afgelopen 9 juli tot lid van de raad van commissarissen. De grootaandeelhouder versterkt als gedelegeerd commissaris het tijdelijk bestuur van Triple P.
 
Hij gaat een nieuwe directeur zoeken en een strategie uitstippelen om de automatiseerder er bovenop te helpen. Speerpunt daarin is het versterken van de (uitbestedings)beheertak die, in tegenstelling tot de verkoop en integratie van systemen, nog wel goed draait.
 
Het bedrijf uit Vianen, genoteerd aan de Nasdaq, heeft het opnieuw moeilijk. In mei ruimde Robert Pijselman als bestuursvoorzitter het veld, samen met commissaris Harry Schade. De twee overgebleven commissarissen Anton Stam en Henk Groenen wezen operationeel directeur Huub Crijns aan als interim bestuurder.
 
De bestuurscrisis had te maken met het slechte eerste halfjaar van 2003 (een omzetdaling van 20 procent), ondanks een herstructurering eind 2002. Inmiddels heeft Triple P een nieuwe sanering aangekondigd, waarbij 43 van de 373 arbeidsplaatsen vervallen. Door de reorganisatielast van 1,3 miljoen euro duikt het bedrijf in het rood.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 18 juli 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.