Novell lijdt verlies in eerste kwartaal

Novell, fabrikant van netwerkbeheersoftware, zegt dat het in het eerste kwartaal een verlies geleden heeft door mislukte investeringen en een afnemende vraag naar besturingssystemen en adviesdiensten.

Het nettoverlies in het eerste kwartaal dat op 31 januari eindigde bedraagt 11.9 miljoen dollar. Hetzelfde kwartaal een jaar eerder was de winst nog 8,4 miljoen dollar. Omzet viel terug naar 260 miljoen dollar van 278 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal 2001.
 
Het bedrijf ondervindt veel concurrentie van de vraag naar besturingssystemen van Microsoft; daardoor is de vraag naar het Novell-platform Netware afgenomen. "In de Verenigde Staten worden geen checks uitgeschreven", stelde financiële topman Joe Tibbets tegen het persbureau Bloomberg. "Onze economie is beverig, en de mogelijke oorlog is gesprek van de dag." Tibbets wilde niet ingaan op de resultaten van het huidige kwartaal, dat zou ionder deze omstandigheden te moeilijk zijn. "De kristallen bol is te mistig." Tibbets is nog maar kort cfo. Hij volgde begin deze maand Ron Foster op, die naar JDS Uniphase overstapte.
 
Verkoop van Novell's Nterprise producten, waaronder Netware, daalden met 9 miljoen dollar naar 136 miljoen. De winst op diensten viel 12 procent terug, naar 72 miljoen dollar. De omzet van programmatuur voor het beheer van netwerktoegang steeg met 37 procent naar 23 miljoen dollar. Het bedrijf bracht 11 miljoen dollar in rekening voor kosten in verband met twee mislukte investeringen in bedrijven. Een daarvan ging failliet. Tibbets wilde de namen van de twee bedrijven niet noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.