66 man weg bij infrastructuur-tak Pink Roccade

Bij Pink Roccade Infrastructure Services is voor 66 medewerkers collectief ontslag aangevraagd. Het besluit is het uitvloeisel van een eerder ingezette reorganisatie.

Tot op het allerlaatste moment is geprobeerd de 66 boventallig geworden medewerkers elders in te zetten, zegt woordvoerder Robbert-Jan Gorgels van Pink Roccade Infrastructure Services. Toen eind juni bleek dat de divisie een aantal grote opdrachten misliep, waaronder een uitbestedingscontract met Essent (ging naar IBM), bleek collectief ontslag onafwendbaar. Dat is op 8 juli aangevraagd. "Wij hebben wel een uitbestedingscontract met PCM-uitgevers binnengehaald, maar dat was niet genoeg". Voor de 66 getroffenen (5 procent van het totaal aantal werknemers) is het sociaal plan van kracht zoals dat nog loopt tot 1 januari 2004.
 
Gorgels vertelt dat de ontslagronde de afronding is van een eind 2001 ingezette reorganisatie die deel uitmaakt van een grote concernherstructuring. Pink Roccade Infrastructure Services is een samenvoeging van de twee werkmaatschappijen Megaplex en Online, plus de infrastructurele zaken van de divisie Sociale Zekerheid. De doelmatiger ingerichte organisatie leverde na de integratie echter ook een aantal boventallig geworden medewerkers op, omdat het werk door minder mensen gedaan kon worden. Bij de presentatie van de jaarcijfers 2002 afgelopen maart meldde topman Henk Bosma dat de integratie gevolgen kon hebben voor de capaciteit bij de nieuw opgezette infrastructuur-divisie. Nieuwe reorganisaties bij Infrastructure Services worden niet meer verwacht. De bezetting is nu volledig op het werkaanbod toegesneden, aldus de zegsman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit betekent dat er niet naar INZET en CAPACITEITEN is gekeken. Concurenten van PinkRoccade: ook al heeft u een vacaturestop, sla uw slag en 'haal de krenten uit de pap'. Uit betrouwbare bronnen weet ik dan hier zeer goede IT'ers tussen zitten!

Beste Dogbert,
iedereen heeft rech op zijn/haar mening. Die respecteer ik ook maar feit is dat veel de ontslagen medewerkers op mijn afdeling hard gewerkt hebben om het hoofd boven water te houden en in de achterliggende goede jaren een zo hoog mogelijk resultaat neer te zetten. Ik hoef van jou dus geen gelijk. Je geeft zelf al aan waarom, jouw stelling is volledig anders dan de mijne.
Ik hoop dat jij nooit de dupe zult worden van dit soort gebeurtenissen, hoewel het je gevoelswaarde mogelijk ten goede zou komen.
Ter overweging, stel dat je gelijk zou hebben. Wat zegt dat dan over het management ??

Ja Dogbert is echt zo een hielen likker

De Reactie van Dogbert op het bericht van Willem geeft nu duidelijk aan wat voor soort mensen mijn collega zijn bij Pink Roccade .De meeste van de ontslagen werknemers hebben vorig jaar een goed CBL gesprek gehad en kregen te horen dat ze niet zijn ontslagen vanwege hun kwaliteit .Snellenberg is zelfs naar de medewerkers toegekomen om ze te vertellen dat het ontslag niks met hun kwaliteiten te maken heeft.
Ik ben het volledig eens met Willem dat Pink roccade de medewerkers als een crimineel heeft behandeld. Om te zien hoe mijn collegas werden afgevoerd vind ik ook misdadig.Iemand als Dogbert is typisch een geval van "naar boven likken en naar beneden trappen",helaas heb je veel van dit soort gasten rondlopen bij Pink.
Ik moet helaas anoniem blijven want ik weet dat de directie van Pink en hun dienaren erg rancuneus kunnen zijn.

Je hebt helemaal gelijk, het is inderdaad misdadig om jarenlang loon te ontvangen van je werkgever zonder je echt druk te maken over rendement en dat soort zaken.

Als een misdadiger afgevoerd worden naar de uitgang. Dat was het gevoel voor de 66 PinkRoccade medewerkers die als boventallige ontslag aangekondigd kregen. Ooit was de slogan van PinkRoccade "wij zijn een nette club". Bij veel achterblijvers is de vraag nu who is next? Afvloeien omdat het minder gaat met je bedrijf is verkoopbaar. Afvoeren van medewerkers op een wijze zoals bij PinkRoccade is een keuze !! Jammer dat het oude RCC zo moet sterven......

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.