IND besteedt beheertaken uit aan DTO

De Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) en de Defensie Telematica Organisatie (DTO) zijn overeengekomen dat laatstgenoemde het technisch beheer en de exploitatie van de ict-infrastructuur van de IND gaat beheren.

Voor DTO is de ondertekening van het convenant een belangrijke stap in de richting van een marktopererende organisatie (zie ookhttp://www.computable.nl/artikels/archief3/d21rs3hz.htm). De afgelopen maanden is onderzocht of de samenwerking tussen de organisaties van twee verschillende departementen (Justitie en Defensie) kans van slagen zou hebben.
 
Belangrijke uitgangspunten waren financiële en technische schaalvoordelen binnen de Rijksoverheid, of ING zich thuis zou voelen bij een professionele instelling als DTO meent te zijn en de prijs/prestatie verhouding van de door DTO te leveren diensten. Aan al deze punten blijkt volgens het onderzoek te worden voldaan.
 
Op dit moment ligt het beheer van de IND ict-infrastructuur nog bij Pinkroccade. Dat contract loopt op 31 december dit jaar af. De komende maanden wordt er gewerkt aan de overdracht van de beheeractiviteiten naar DTO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

kan DTO deze producten en diensten ook nog leveren nu 17% van het personeel op straat gezet wordt?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.