Dubbele bezoekcijfers voor Megabit

De buitenmanifestatie Megabit die deze week plaatsvindt op een weiland langs de A12 bij Ede rekent op twee keer zoveel bezoek als vorig jaar. Tot en met dit weekeinde kunnen ict-liefhebbers er hun hart ophalen.

Het zijn vooral internetprofessionals uit binnen- en buitenland die organisator Michel van Osenbruggen, één van de oprichters van internetaanbieder Bit, deze week op de manifestatie af ziet komen. Daarnaast zullen gamers, hackers en hobbyisten hun tenten op het het 15 duizend vierkante meter grote terrein opslaan. Op woensdag is een groot deel van het grasveld nog leeg. Dit weekeinde komen de meeste van de vierhonderd bezoekers, verwacht Van Osenbruggen. Dat is twee keer zoveel als een jaar terug.
 
Om de bezoekers optimaal te voorzien heeft Bit heel wat infrastructuur uit de kast gehaald. Het tijdelijke netwerk heeft een 4 Gbps glasvezelverbinding met internet. Deze kostbare voorziening kan het tijdelijk betrekken van de naast het weiland gelegen Lukkien drukkerij, die een glasvezelaansluiting van Bit afneemt. Verspreid over het terrein zijn honderden bedrade netwerk- en stroomaansluitingen te vinden. Ook is er een dekkend Wifi-netwerk in de lucht gebracht. Een houten bouwkeet is voor de gelegenheid van een airco voorzien om de routers en switches koel te houden.
 
Naast deze infrastructuurspeeltjes krijgen bezoekers een programma van lezingen, films en ander entertainment voorgeschoteld. Zo gaf Hans van de Looy woensdagmiddag een workshop over digitaal forensisch onderzoek. Toehoorders konden met hun eigen laptop netwerkaanvallen analyseren die de specialist in computer- en netwerkbeveiliging in de voor seminars ingerichte feesttent behandelde. "Ik doe dit voor mijn plezier. Op een manifestatie als Megabit kan ik kennis uitwisselen, maar tegelijkertijd is er ook veel ruimte voor het sociale aspect. Ik leer geïnteresseerden hier netwerkinbraken analyseren. Een ander heeft mijn met een wachtwoord afgesloten SGI-computer vorig jaar weer aan de praat gekregen." Van de Looy zegt deze zomer ook andere soortgelijke buitenevenementen als Ne2000, Out of Brains en het Duitse Chaos Computerkampf af te reizen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-25T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.