Baan officieel onderdeel van SSA GT

SSA Global Technologies, leverancier van bedrijfssoftware, maakt bekend dat Baan een volledige dochteronderneming is geworden. Graeme Cooksley gaat het managementteam van Baan aansturen.

Vanaf heden zullen de infrastructurele functies van de Baan-organisatie, met inbegrip van de afdelingen financiën, juridische zaken, alsmede de it en de personeelsafdeling volledig worden geïntegreerd binnen SSA GT.
 
Afdelingen zoals de verkoop, marketing en productontwikkeling zullen enige zelfstandigheid behouden, maar wel gaan samenwerken met equivalente SSA GT-afdelingen teneinde meer doelmatigheid te bereiken. SSA GT heeft nu meer dan 16.500 klanten en een gezamenlijke omzet van bijna 610 miljoen dollar, waarvan 160 miljoen aan licentie-inkomsten voor de gezamenlijke producten.
 
"Deze aankoop betekent een belangrijke mijlpaal in onze voortgaande groeistrategie", zo meent Mike Greenough, president, chairman en ceo van SSA GT. "Met Baan is SSA GT wereldwijd sterker aanwezig met een evenwichtig geografisch bereik in marktsegment van software voor industriële ondernemingen. SSA GT beschikt over de financiële middelen en het inzicht om Baan te herstructureren en weer winstgevend te maken."
 
Greenough heeft Graeme Cooksley benoemd tot president van de dochteronderneming Baan. Cooksley behoudt zijn huidige verantwoordelijkheden als executive vice president van SSA GT en zal leiding geven aan het managementteam van Baan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-24T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.