Hewlett-Packard slaat terug in Alpha-strijd

Het voornemen van Sun om jacht te maken op de gebruikers van HP's Alpha-servers is volgens HP gebaseerd op verkeerde argumenten.

Op deze site werd op 17 juli jongstleden melding gemaakt van het 'HP-away'-marketingoffensief waarmee Sun hoopt de gebruikers van HP's Alphaservers naar haar eigen kamp over te halen. Volgens het Amerikaanse dagblad Mercury News, dat zich baseert op uitspraken van Larry Singer, vice president global market strategy van Sun, is HP momenteel extra kwetsbaar omdat het bedrijf bekend heeft gemaakt dat het de Alpha-processors zal uitfaseren na 2004. Ondersteuning van de Alpha-servers en de Tru64 Unix- en VMS-software zou volgens Singer na 2006 ophouden.
 
"Onzin", is de eerste reactie van HP op de berichtgeving. Het zegt dat al in 2001, na de overname van Compaq, besloten is om op termijn alle enterprise serversystemen te gaan baseren op de nieuwe 64-bit Intel Itanium-processor. Na de overname werd bovendien besloten om Tru64 Unix en HP's eigen HP-UX besturingssystemen samen te voegen tot één enterprise Unix.
 
Volgens HP krijgen gebruikers van de producten die op de Alpha-processors gebaseerd zijn 'ruim de tijd om hun keuze te bepalen wat betreft migratie naar de nieuwe systemen' en zal 'HP helpen bij het uitstippelen van de systeemroadmap voor de toekomst'.
 
Met name de opmerking van Singer over de ondersteuning van de Alpha-producten is in het verkeerde keelgat geschoten. "Singer heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt of probeert de info naar zijn eigen hand te zetten", aldus een woordvoerder van HP. "Wij blijven de Alpha-serversystemen leveren, en zullen ook Tru64 Unix op Alpha verder ontwikkelen, tot minimaal 2006 en deze ondersteunen tot minimaal 2011.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-29T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.