Inter Access staat Nccw-Casa weer af

Nccw-Casa komt weer in handen van woningcorporaties. De Stichting Belangen Nccw, opgericht door vijftien corporaties, wil een meerderheidsbelang in het rekencentrum.

Dit meldt een nieuwsbericht op http://Aedesnet.nl, de website van Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties. Naar verwachting zullen de onderhandelingen in oktober worden afgerond. Andere corporaties kunnen daarna ook participeren in het meerderheidsbelang; de voorwaarden zijn voor alle corporaties dezelfde, zo laten de oprichters van de Stichting Belangen Nccw weten.
 
Het nieuws is opmerkelijk, omdat de huidige eigenaar Inter Access niet stond te springen om te praten over verkoop. Pas na aandringen van de stichting wilde de automatiseerder praten over het afstoten van een belang van circa 50 procent. Dat is inmiddels dus een meerderheidsbelang geworden, omdat de stichting vindt dat het alleen op deze wijze weer invloed kan uitoefenen op het beleid bij Nccw-Casa.
 
De Stichting Belangen Nccw is opgericht door vijftien woningcorporaties die ontevreden zijn over de geleverde prestaties van Nccw-Casa, sinds Inter Access het rekencentrum in 2001 overname van de Woningraad Groep. De corporaties signaleerden een verminderde betrokkenheid van Nccw-Casa. Ben Kempen, oud-directeur van Nccw (dat in 1998 fuseerde met Casa) zei eerder tegenComputable dat Inter Access weliswaar een kundige automatiseerder is, maar "te weinig ervaring en praktische kennis van de volkshuisvestingsmarkt heeft."
 
Zie ook 'Woningcorporaties willen terug naar Nccw-Casa' (23/05/03)http://www.computable.nl/artikels/binnlan3/n2103shs.htm en 'Inter Access spreekt 'woningtaal' slecht' (13/06/03)http://www.computable.nl/artikels/archief3/d24rs3tt.htm
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-30T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.