Tie stoot Amerikaanse activiteiten af

Business-to-business integratiespecialist Tie Holding wil af van de Amerikaanse commerciële activiteiten. Er worden gesprekken gevoerd met verschillende ondernemingen over de verkoop van dit onderdeel.

Tie zit duidelijk in zwaar weer. Hoewel de financiële resultaten over het derde kwartaal nog niet bekend zijn gemaakt, worden er al pogingen ondernomen om het bedrijf niet kopje onder te laten gaan. Eén van de eerste was de uitgifte van bijna twee miljoen nieuwe aandelen die werden aangeboden aan twee belangrijke investeerders. Deze moesten 965.000 euro in het laatje brengen zodat het negatieve resultaat over het tweede kwartaal kon worden weggewerkt.
 
De actie heeft echter geen resultaat gehad. Navigator Investments Holding III en Mercury Investments waren niet genegen om het bedrijf de helpende hand te bieden. Eerstgenoemde heeft uiteindelijk 183.000 van de 1,93 miljoen aandelen 'gekocht'. Voor Tie was dit reden om het aanbod terug te trekken.
 
Een nieuwe poging om het tij te doen keren is het zoeken van een koper voor een deel van de overzeese activiteiten. Met de opbrengst daarvan wil men de uitstaande leningen zoveel mogelijk afbetalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.