06 Software meet prestaties toeleveranciers

06 Software meet de prestaties van zijn toeleveranciers, zowel de fabrikanten als de distributeurs. De gebruikte methode is ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Nyenrode.

06 Software wil op deze wijze niet alleen prestaties van de individuele leveranciers op een hoger plan brengen, maar ook de gehele toeleveringsketen optimaliseren waardoor het bedrijf zijn klanten beter van dienst kan zijn. De toeleveranciers die de beste prestaties behalen komen in aanmerking voor een award die 06 Software elk jaar gaat toekennen. De eerste awards worden op 28 oktober 2003 uitgereikt.
 
Eddy Gans, algemeen directeur van 06 Software: "Net als voor de scheepvaart navigatie van levensbelang is, moeten wij zelf kunnen peilen waar we ons bevinden. Pas dan kunnen we een goede koers uitzetten en met succes zakendoen. Onze meetmethode levert de informatie op die als een kompas kan fungeren voor het toeleveringskanaal. Daarnaast hebben we input nodig van onze toeleveranciers, want alleen door hun betrokkenheid kan onze hele keten worden verbeterd."
 
Voor 06 Software leiden de metingen van de gehele toeleveringsketen tot meer inzicht. Hierdoor zijn de verschillende deelnemers aan de toeleveringsketen beter op één lijn te brengen, zodat zij zich op dezelfde succesfactoren kunnen richten.
 
Naar verwachting van de onderzoekers zal dit leiden tot een betere samenwerking op het gebied van de informatieverstrekking en de logistiek. Bovendien bewijst het meetsysteem goede diensten bij de selectie van distributeurs en fabrikanten. Verder dienen de meetresultaten ook om specifieke prestatieniveau's aan te geven. Hierdoor kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt in preferred suppliers en second source suppliers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-08T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.