Dreigende taal van KPN-topman richting Opta

De recente activiteiten van Opta zitten KPN behoorlijk dwars. Nederlands grootste telecomaanbieder dreigt zijn investeringen over te hevelen naar het buitenland als de telecomwaakhond geen bakzeil haalt.

Dit zegt KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer in het Het Financieele Dagblad. De afgelopen weken raakten de gemoederen danig verhit toen Opta KPN een aantal restricties oplegde. Zo mag de telecomaanbieder geen nieuwe voordeelpakketten ontwikkelen en aanbieden en moet het gebruik van het vaste net voor directe concurrenten goedkoper worden. Met name het laatste is een doorn in het oog van KPN. Deze voorwaarde gaat volgens Scheepbouwer het bedrijf veel extra geld kosten.
 
Later deze maand heeft hij een gesprek met minister Brinkhorst van Economische Zaken waarin hij deze heikele kwestie aan de orde wil brengen. "Als het uiteindelijke doel blijft dat KPN kleiner moet worden, dan zal onze focus zich snel van Nederland verwijderen", aldus de topman in het Financieele Dagblad.
 
Jaarlijks wordt er voor meer dan een miljard euro door KPN in het bestaande vaste net geïnvesteerd. Als door de acties van Opta het bedrijf zich daadwerkelijk meer op het buitenland gaat richten kunnen de concurrenten voor deze investeringen opdraaien, is de mening van Scheepbouwer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

OPTA als beste jongetje van de klas, Nederlandser kan het gewoonweg niet!
Vergeleken met omringende landen (zoals Frankrijk & Duitsland) is het werkelijk ongehoord op welke wijze KPN de voet dwars wordt gezet door regeltjes en geldings- en overlevingsdrang van de OPTA. In bovenstaande landen worden de oude incumbents nog steeds 'gesponsord' en al helemaal geen strobreed in de weg gelegd door overheden om de huidige monopoliepositie volledig uit te nutten.
Als OPTA inderdaad zijn zin krijgt en de marktwerking wordt uitgeschakeld (?) door deze ivoren toren bureaucraten, dan wordt KPN gezellig overgenomen door een wel gesponserde europese telco zoals Deutsch telekom of Telefonica en heeft nederland in ieder geval geen oude incumbent telco meeren kunnen we de OPTA opheffen.
Telekom waakhond naar het dierenasiel, of dat nou echt de bedoeling is.....
Volgens mij niet.
Nixo

Lijkt toch vooral een emotionele uitwas - als investeren in buitenland rendabel zou zijn, zouden ze het doen. Tenminste, dat denk ik. Maar er is vast wel een politicus onder de indruk voor het karretje te spannen. Laten we nu gewoon toegeven dat het jaren '90 marktdenken m.b.t. nutsaanbieders onzinnig is - wat kliq op dit moment nog eens onderstreept. Is de KPN de reddingsoperatie (het RSV van Zalm) alweer vergeten?

Ben ik het mee eens. Die OPTA werkt helemaal niet meer in het voordeel van de vrije markt en lagere prijzen. Juist door de interventies van de OPTA blijven de prijzen hoog.
Overigens baart de constante daling van het service- en kwaliteitsniveau van KPN me ook zorgen en om die reden zie ik ze wél graag naar het buitenland vertrekken. Ik heb nog wel een paar verhuisdozen over :-)

En terecht. Laat die OPTA nou es ophouden met die flauwekul en serieus aan het werk gaan. Een voornemen van KPN verbieden omdat de concurrentie niet de financiele kracht heeft om datzelfde voornemen uit te voeren... wat een onzin.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.