Doorstart KPD onder vleugels Kraan vertraagd

De overname van de activiteiten van KPD door Kraan Bouwcomputing heeft vertraging opgelopen. De partijen zijn nog in onderhandeling over de doorstart van de deels failliete groep onder Kraan.

De voor KPD Groep verantwoordelijke curator Henk Veldman maakt zich zorgen over de voortgang van de onderhandelingen. "Ik hoop al anderhalve week dat er eindelijk een handtekening gezet wordt door welke overnemer dan ook. Ik zie de onderneming langzaam wegzinken." (Veldman staat formeel gezien buiten die onderhandelingen, waar het de niet-failliete onderdelen van KPD Groep betreft). Ook Eric Broekhuizen, eigenaar van Kraan Bouwcomputing is zich bewust van de gevaren die de vertraging met zich meebrengt. "Die zorg heb ik op de eerste dag al geuit en die wordt alleen maar groter. Ik ben ervan overtuigd dat alle partijen van goede wil zijn, maar de tijd glijdt ons door de vingers."
 
Het probleem ontvouwt zich rond de twee niet-failliete divisies van de KPD Groep (holding en software). Veldman: "Die twee partijen achten zich niet meer jegens Kraan gebonden en willen hun intellectuele eigendomsrechten niet kwijt, terwijl Kraan zegt: 'We hebben een overeenkomst, wij eisen nakoming'. Als dit te lang doorgaat, is de KPD Groep alsnog failliet en dan mede dankzij Kraan." Volgens Broekhuizen zit het als volgt: "Er is een overeenkomst, die eind juli is getekend en tot doel heeft een doorstart van KPD binnen Kraan mogelijk te maken. Dat betekent dat de zaken die in de overeenkomst staan, geleverd moeten worden. Het levert nog problemen op om dat af te ronden." Hij benadrukt daarbij dat het niet ongewoon is dat zich rond een faillissement problemen voordoen die vertragend werken voor een doorstart.
 
Alle partijen willen dat de laatste obstakels uit de weg worden geruimd zodat een doorstart mogelijk is. Over de termijn waarop dit gaat lukken, durft Broekhuizen zich niet uit te laten. "Ik blijf optimistisch, maar ik durf er niets over te zeggen. Het moet eerder een kwestie van dagen zijn, dan van weken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-15T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.