Baan dupe van slechte marktomstandigheden

De financiële positie van het in Nederland gevestigde softwarebedrijf Baan is zodanig dat het moederbedrijf Invensys fors op het verlieslijdende onderdeel wil afschrijven.

Dat meldt hetANP. Als reden gaf een woordvoerder van de Britse industriële automatiseerder de verlechterende it-servicemarkt. Dit is niet alleen nadelig voor Baan, maar ook voor de winstgevendheid van Invensys zelf. Het verlies over het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2002/2003 komt uit op negentig miljoen pond (136,6 miljoen euro). Verwacht wordt dat dit het tweede halfjaar niet beter wordt.
 
Invensys kocht Baan in 2000 voor 474 miljoen pond (711 miljoen euro). In de afgelopen twee jaar zijn er verscheidene reorganisaties geweest bij het softwarebedrijf, waarvan de meest recente vorige maand werd aangekondigd. Daarbij verdwijnen nog eens 250 banen. Volgens Invensys bestaan er 'geen directe plannen' voor verdere ontslagen, maar een woordvoerder wilde ze vrijdag tegenover hetANP ook niet uitsluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.