Nieuwe leveringsvoorwaarden Fenit

De ict-brancheorganisatie Fenit heeft haar algemene leveringsvoorwaarden aangepast. De oude versie dateert van 8 december 1994 en omvatte een algemene regeling voor ict-producten en -diensten.

Volgens Peter van Schelven, jurist bij Fenit, is er de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van wetgeving en op technisch vlak, waardoor de oude leveringsvoorwaarden niet meer ten volle voldeden. "Er staan nu 35 clausules in, met allemaal subclausules en eigenlijk is er overal wel iets in veranderd."
 
Naast nieuwe regelgeving is er ook sprake van nieuwe producten en diensten, denk aan de bouw van websites. "De vraag naar websites was in 1994 vrijwel nihil", zegt Van Schelven, "maar nu is het een heel gewone zaak." In de nieuwe leveringsvoorwaarden is meer rekening gehouden met de flexibiliteit van de automatisering. Daarnaast hebben uitspraken bij vonnissen in automatiseringszaken ook een aantal nieuwe ideeen opgeleverd.
 
Waarom komt de aanpassing juist nu? Van Schelven: "We wilden niet in de roerige jaren met de millenniumproblemen en euroconversies onze voorwaarden vernieuwen, dat zou teveel onrust geven. Het vraagt enorm veel inspanning van onze leden om over te stappen op nieuwe voorwaarden. Eigenlijk zouden we twee of drie jaar geleden de vernieuwing hebben kunnen doorvoeren, maar we zijn nu eenmaal erg voorzichtig."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-20T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.