Directeur Gilde IT Fund legt functie neer

Toon den Heijer legt zijn functie als directeur van Gilde IT Fund neer. Tegenover relaties zegt hij een rustperiode in te lassen om zich te beraden op zijn verdere carrière.

Gilde IT Fund was een van de actiefste investeerders in de Nederlandse IT-sector, met investeringen in onder meer Baan, Nedgraphics, Data Distilleries en ilse Media. Den Heijer was niet direct beschikbaar om uitleg te geven over zijn vertrek. In een bericht aan relaties zegt hij na zeventien jaar behoefte te hebben aan een rustperiode om na te denken over zijn verdere carrière. Zijn vertrek is officieel per 1 januari 2004, maar hij heeft zijn managementfunctie per direct neergelegd.
 
In 1989 startte Den Heijer zijn werk bij Gilde, hij was toen al vier jaar actief in de vc-wereld, bij MIP Equity Fund. Bij Gilde werd Den Heijer in 1998 directeur van het Gilde IT Fund. Het investeerde in totaal in 90 IT-bedrijven, waaronder een groot aantal Nederlandse partijen. In 1999 en 2000 was het fonds het meest actief, met deelnemingen in onder meer Letsbuyit.com, Em@ilco, Docent, Wapmagic, Tridion en No Wires Needed. Zelf had Den Heijer een leidende rol bij investeringen in onder meer Baan, Nedgraphics, Data Distilleries, Ilse Media Groep, Webcollage en Ecash.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.