Pinkroccade voorziet geen nieuwe reorganisaties

Ict-dienstverlener Pinkroccade gaat niet verder snoeien in personeel. Dat zei bestuursvoorzitter Henk Bosma vanmorgen in Amsterdam bij zijn toelichting op de halfjaarcijfers. "We zijn met het fijne slijpwerk bezig."

Het aantal medewerkers van Pinkroccade daalt het komende half jaar nog met zo'n 250, het gevolg van verloop en een klein aantal via vertrekregelingen. Bosma: "We doen veel uitbestedingsprojecten. Het gevolg daarvan is dat we overal stukjes infrastructuur hebben staan. Die zijn we sinds vorig jaar sneller aan het integreren. Dat levert besparingen op, ook in arbeid."
 
In totaal heeft het bedrijf dan 7300 medewerkers in dienst. Dat is exclusief de 120 medewerkers die Pink per aanstaande maandag overneemt van krantenuitgever PCM, en inclusief de 75 die het overnam van Vendex-KBB. Begin dit jaar telde Pink nog 8147 personeelsleden.
 
Vanmorgen maakte Pinkroccade de halfjaarcijfers bekend. Het realiseerde 7,5 miljoen euro winst. Bosma: "Dat is een stuk beter dan (in dezelfde periode) vorig jaar. Toen was het maar 4 ton." De omzet bedroeg de eerste zes maanden 372,1 miljoen euro. Het eerste halfjaar van 2002 bedroeg de omzet 418,6 miljoen euro.
 
Pink heeft een aardig deel van de winststijging te danken aan de verkoop en meteen weer huren van het kantoor in Apeldoorn. Met de opbrengst daarvan loste de onderneming ook een deel van de leningen bij banken in.
 
Ondertussen kampt Pinkroccade nog wel met een overschot aan kantoorruimte. Het heeft maar liefst tienduizend vierkante meters over. In Baarn staat al tijden vierduizend vierkante meter te huur. "Dat raken we aan de straatstenen niet kwijt", zei bestuursvoorzitter Bosma. In Amsterdam staat een deel van het pand aan de Paalbergweg te huur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-29T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.