Adsl-strijd Nederland gaat nieuwe ronde in

Tiscali spant een kort geding aan tegen KPN, omdat die de afspraken rond de uitrol van adsl-producten met voeten treedt. KPN zou de eigen internetaanbieders bevoordelen.

Het kort geding dient op 2 oktober. Tiscali stelt in zijn aanklacht dat KPN eind augustus besloten heeft de internetaanbieder uit te sluiten van alle marketing- en reclameuitingen rond adsl. Dat is in strijd met de overeenkomst die de twee op papier hebben gezet toen zij besloten samen te werken voor de uitrol van adsl in Nederland.
 
"Tiscali zou Mxstream-abonnementen aanleveren bij KPN. In ruil daarvoor zou de internetaanbieder meedraaien in de marketingcampagnes van het telecombedrijf. Die afspraak komt KPN nu niet na", aldus een woordvoerster van Tiscali.
 
Zij stelt dat dit het zoveelste geval waarin KPN de mogelijkheden van alternatieve adsl-aanbieders traineert. In het begin van de adsl-uitrol heeft KPN hoge prijzen gerekend voor toegang tot zijn wijkcentrales. Het voortrekken van de eigen internetdochters is het nieuwste voorbeeld.
 
Enkele weken terug vocht KPN Opta's besluit aan dat het telecomconcern Mxstream-afnemers de mogelijkheid moest geven om zelf het achterliggende netwerk te verzorgen. Dit zou de marges op adsl-aansluitingen voor KPN concurrenten aanzienlijk verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-03T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.