EDS snijdt fors in aantal inhuurkrachten

Bij EDS verdwijnen niet alleen 200 tot 300 eigen arbeidsplaatsen. De automatiseerder snijdt ook fors in het aantal ingehuurde ict'ers die in het kielzog van het ABN Amro-contract zijn meegekomen.

Vorige week liet EDS Nederland weten dat er een herstructurering aankomt, omdat sommige werkzaamheden, waaronder systeemmonitoring en mainframediensten, worden overgeplaatst, onder meer naar Spanje. Bovendien, melden vakbondskringen, blijken de 200-300 ingehuurde it'ers die werken voor ABN Amro en door de uitbesteding bij EDS terecht zijn gekomen, te moeten vertrekken. Algemeen directeur Coks Stoffer zegt hierover dat er contractuele afspraken met de bank lopen om de kosten te verlagen. "Dan begin je niet met je eigen mensen." Hij wil het genoemde aantal niet bevestigen, omdat er niet rücksichtlos wordt gesneden. "We kijken naar de expertise die inhuurkrachten inbrengen. Het kan voorkomen dat we sommigen vragen om bij ons te komen werken." Een deel van de ict-activiteiten voor ABN Amro zal volgens afspraak naar India worden overgeheveld. Naar verluidt zou het om 60 procent van de activiteiten gaan. Stoffer wil alleen kwijt dat EDS in India hiervoor beschikt over een standaard ingerichte applicatie-omgeving.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 19 september 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Goed idee van abn-amro en eds. We kunnen dat steuntje in de rug in nederland goed gebruiken. Eigen volk geldt zeker niet als het om geld gaat.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.