Pinkroccade snijdt in 'Sociale Zekerheid'

Bij Pinkroccade Sociale Zekerheid verdwijnen honderd arbeidsplaatsen. Teruglopende opdrachten van het UWV zijn hier debet aan.

Bij de divisie Sociale Zekerheid werken nu nog 550 medewerkers. Daarvan moet bijna 20 procent vertrekken. Volgens een woordvoerster voert Pinkroccade de komende weken met de ondernemingsraad overleg over het vervolgtraject van het collectief ontslag.
 
Het hart van de divisie wordt gevormd door het in 2000 overgenomen ASZ (Automatisering Sociale Zekerheid ), het vroegere it-bedrijf van het GAK. De divisie van Pinkroccade kampt met teruglopende opdrachten nu het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) als grootste opdrachtgever weer meer werk in huis laat uitvoeren en bezig is met een inkrimping van het aantal systemen.
 
Het honderdtal ontslagen hoort bij de 250 arbeidsplaatsen die binnenkort in geheel Pinkroccade komen te vervallen. De overige honderdvijftig banen zullen grotendeels via natuurlijk verloop verdwijnen, stelt de woordvoerster. Deze reorganisatie is het staartje van de grote concernherstructurering die in 2001 is ingezet. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers van 2003 enkele weken geleden meldde bestuursvoorzitter Henk Bosma dat hij na deze '250' geen nieuwe reorganisaties meer verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.