Onderwijs jachtterrein voor isp's

Ondanks een kwaliteitswijzer voor isp's kost het scholen veel moeite om de juiste keuze voor hun internetvoorzieningen te maken. Ict op School ziet nog weinig scholen overstappen van Nltree naar andere aanbieders.

"Uit de prijsstelling van internetverbindingen kom ik wel", zegt Aad van der Drift, ict-coördinator op het Groningse Zernike College, een middelbare school voor vmbo en vwo. Hij adviseert de schooldirectie over het inkopen van internetvoorzieningen en stuurt systeembeheerders aan. Twaalf aanbiedingen hebben hem inmiddels bereikt. De prijzen voor aanvullende diensten zoals beheer van mail- en proxyservers en firewalls maakt de keuze een stuk gecompliceerder, meent hij.
 
"Mijn advies aan de directie zal zijn om de internetverbindingen en aanvullende diensten als beheer van mailservers niet bij de huidige aanbieder van internetvoorzieningen voor scholen Nltree af te nemen." Belangrijke reden voor een overstap is de hoge prijs van Nltree voor het beheer van mailservers. Nltrees prijzen voor deze dienst liggen twee keer zo hoog als de laagste aanbieding die Van der Drift ontving. Een andere reden is dat de systeembeheerders op zijn school het volgens hem 'gehad hebben met Nltree'.
 
Naast zijn dagelijks werk is Van der Drift bestuurslid van de stichting Gebruikersgroep Kennisnet Voortgezet Onderwijs. Volgens hem zijn andere bestuursleden van de gebruikersgroep minder ver in hun keuze. Zij kampen net als veel andere scholen met wat hij het 'gsm-gedrag' van isp's noemt.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 12 september 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.